Watermark

BRIG naar de de nabije toekomst.

Waar in Boom ooit de Rupel-oevers met elkaar verbonden werden, ontstaat nu een bouwproject dat de brug slaat tussen de hedendaagse maatschappij en de samenleving zoals die er binnen tien jaar waarschijnlijk zal uitzien. Daarom worden er een hele rits vernieuwende, duurzame technieken geïntegreerd. Voor Brig sloegen DCA Woonprojecten en Belfius Immo de handen in elkaar. Jan Amandt, Development Manager bij die tweede partner, legt uit hoe dit complex zal bijdragen aan een groenere toekomst.

“We proberen in de eerste plaats het geluk van de bewoners een handje te helpen, door de 97 appartementen – variërend in binnenruimte van 70 tot 120 m2 – de originele vorm van een klavertje vier te geven. Dat garandeert zowel licht, rust als dynamiek. Elk volume krijgt een groendak en is omringd met beplanting die zo wordt uitgekozen dat er in elk seizoen planten in bloei staan. De eigentijdse combinatie van architectonisch beton en goudgecoat aluminium zorgt voor een extra visuele ervaring. Op het merendeel van de leefterrassen heb je een schitterend uitzicht op de Rupel. Het project zorgt voor verbinding tussen het gemeentecentrum en de natuur. De fiets kan je veilig overdekt stallen op het gelijkvloers en ook om de (deel)auto te parkeren is er plaats voorzien, inclusief oplaadpunten. Aangezien Boom op de as Antwerpen-Mechelen-Brussel ligt, ben je met de wagen of met de trein trouwens in geen tijd in de grote steden. Alleen al door al die elementen is dit een interessante investering voor bewoners en beleggers.”

“Maar Brig heeft nog een belangrijke bijkomende troef. We gaan een stuk verder dan de laatste normen inzake duurzaamheid. Zo’n 85% van de wooneenheden zal Bijna Energie Neutraal zijn. Het pronkstuk daarachter is de zelfstandige mini- elektriciteitscentrale op basis van waterstof, een 100% hernieuwbare energiebron. De ter plekke geproduceerde groene stroom zal ongeveer 80% van het geschatte jaarverbruik afdekken. En de restwarmte wordt gerecupereerd voor de vloerverwarming. Een warmtepompboiler in de berging zal ’s zomers tevens voor de afkoeling van de woonruimtes zorgen. Dat deze duurzame energievoorziening mensen aanspreekt, blijkt wel uit het feit dat de units in gebouwen A en B zo goed als verkocht zijn. Ook bij de recente lancering van de tweede verkoopsfase was de interesse in de overige 2 gebouwen – 43 appartmenten in de concurrentiële prijsvork van 179.000 tot 319.000 euro – al meteen heel groot.”

Voor meer informatie omtrent het aanbod:
infobelfiusimmo@belfius.be, of bel ons op het nummer +32 (0)2 222 77 59.

Bron: Gva