Watermark

Interview Maria Cappaert

Dag Maria, u kocht een appartement bij Brig. We zijn benieuwd naar uw motivatie?

Maria: “Nadat ik vorig jaar weduwe werd, liepen er ook nog eens allerlei dingen fout in mijn woning. Ik woon momenteel in een groot huis van vier verdiepingen, waar ondertussen regelmatig kosten aan zijn. Toen ik daar over praatte met mijn zoon, vroeg hij me waarom ik het huis eigenlijk niet verkocht. Een appartement zou toch veel handiger zijn? Ja, maar dan wel in Boom! En liefst in het centrum natuurlijk, zodat ik overal makkelijk naartoe kan. Al snel kwam hij met Brig op de proppen. Samen met mijn zoon en dochter ging ik langs voor een eerste afspraak. Na de algemene uitleg over Belfius Immo en het project kreeg ik het aanbod om het appartement van mijn keuze te reserveren, zo kon ik er nog even rustig over nadenken. Maar een week later was de knoop al doorgehakt: ik kocht een gelijkvloers appartement met zicht op het groen. Op een gedroomde locatie.”

Was het vooral de locatie die u over de streep trok?

Maria: “Het stond van meet af aan vast dat ik in Boom wilde blijven. Ik ben een geboren en getogen Bomenaar. U mag me gerust honkvast noemen, ik wil hier echt niet weg. Ik ken de mensen goed, kom regelmatig oude vrienden tegen … Boom is natuurlijk veranderd door de jaren heen, maar het is ook goed gelegen en beschikt over goede verbindingen via het openbaar vervoer. Ik heb geen auto meer, dus dat is voor mij natuurlijk van groot belang. Bovendien merk je dat er hard gewerkt wordt om Boom nog mooier te maken. Ik zie geen reden om hier weg te gaan! Eigenlijk keer ik met mijn verhuis naar Brig zelfs nog meer terug naar mijn roots. Vlakbij het project ligt het Onze-Lieve-Vrouwinstituut, waar ik vanaf mijn derde naar school ben gegaan en later tot aan mijn pensioen heb lesgegeven. Het voelt dus erg vertrouwd in die buurt. (lacht)”

Ideaal! Was er behalve de ligging nog iets dat u aantrok bij Brig?

Maria: “De ligging blijft de grote troef vind ik, omdat je er ook vlakbij het centrum zit, maar ook gezellig langs de kaai en op een boogscheut van De Schorre. Maar ook het uiterlijk van het project zelf bevalt me wel. Het zijn niet zomaar rechte blokken op een rechte lijn. Dit heeft echt charme. En ook de inspanningen die geleverd worden met het oog op het milieu doen me plezier. Warmtepompen, warmteboilers, elektriciteit die ter plekke wordt opgewekt … We zijn daar vandaag de dag toch veel mee bezig, dus ik vind het fijn dat daar in mijn toekomstige woonomgeving al goed over nagedacht is. Het enige waar ik misschien een beetje bang voor was in het begin, is de overstap van een groot huis naar een kleiner appartement. Mijn meubels kunnen sowieso niet mee. Maar ik beschouw het gewoon als een nieuwe start! En gelukkig kon ik ook een kelderberging kopen, zodat ik daar toch wat kan opbergen. Een parkeerplaats had ik zelf niet nodig, maar leek me wel handig voor wanneer mijn kinderen op bezoek komen. Ik zie het dus wel zitten.”

En dus kunt u nu beginnen aftellen …?

Maria: “En of. Ik heb ook nog heel wat te doen. Ik ben bij DCA langs geweest om alles al eens te bespreken. Ik kon toen zelfs nog kiezen of ik nog iets aan de indeling wilde veranderen, om bijvoorbeeld één grote slaapkamer te hebben in plaats van twee. De tweede slaapkamer wordt een logeerkamer voor de kleinkinderen, dus ik dacht het niet! Maar ik heb wel al de deuren, klinken … gekozen. Ondertussen heb ik al wat zitten piekeren en tekenen, want ik wil de keuken nog wat beter aanpassen aan mijn wensen en in de badkamer wil ik zeker een inloopdouche in plaats van een bad. Veel moet dus nog gekozen worden. Je hebt bij DCA ook de optie om meteen ter plekke alles te selecteren, maar ik heb tijd genoeg om de toonzaal te bezoeken en alles rustig te overlopen. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit. Wanneer ik aan mensen vertel dat ik naar Brig verhuis, dan vinden ze het er altijd wel chique uitzien. En als ik mijn zussen moet geloven zal het me deugd doen om na dit grote huis in een compacter appartement te wonen. Het enige nadeel? Het duurt nog zo lang! Ik ben er al klaar voor. (lacht)”